Woekerende waterplanten in Durban

Woekerende waterplanten in Durban

699 700 Ripple-A

Ripple-A draait vanaf juli 2017 mee in een productiepilot en marktonderzoek voor bio-based productontwikkeling in Durban, Zuid Afrika.

De van oorsprong Zuid-Amerikaanse waterhyacint brengt grote schade toe aan de volksgezondheid,  biodiversiteit en economische ontwikkeling in Zuid-Afrika. In geperste of gedroogde vorm kan de plant echter een goede grondstof zijn voor bijvoorbeeld verpakkings- of bouwmateriaal.

In het project ‘A business case for harvesting plant fibres in eThekwini’ realiseren Ripple-A en haar partners een productieketen voor het oogsten en verwerken van de waterhyacinth tot het op de markt brengen van bio-based producten. Daarnaast werken we aan een oplossing om de woekering van de plant tegen te gaan. Ripple-A concentreert zich op het marktonderzoek, ontwikkelen van het business model en het vinden van partners.

Bij voldoende marktpotentie gaan we over tot de oprichting van een vezel applicatiecentrum, gericht op de verdere ontwikkeling van op plantenvezels gebaseerde producten. Dit centrum moet uiteindelijk op commerciële basis een rol spelen in de verduurzaming van onder meer de verpakkingsindustrie, de tuinbouwsector en de sector groente- en fruit.

Meer weten? Neem contact op via onze contactpagina.